Wij nemen op dit moment helaas geen cliënten meer aan. Excuses voor het ongemak.

Het Spelement

Ik ben Yvonne Steenhuis en gediplomeerd speltherapeute. Na het voltooien van de opleiding speltherapie besloot ik een droom waar maken: een praktijk voor speltherapie starten. Door spel(en) in je element. Dat is mijn passie en dat is wat speltherapie kan doen voor kinderen.

Spelend vertellen

Voor kinderen is het vaak te moeilijk of te bedreigend om te praten over wat ze dwars zit. Door te spelen in ‘de verbeelding of fantasiewereld’ kan het kind zich vrij uiten, gedachten en gevoelens ontdekken en verkennen.

Quotes van ouders

Je kwam op ons pad en je verhaal over wat speltherapie inhield bleek voor ons kind heel geschikt!

De frequentie van de oudergesprekken was prima, het was leerzaam zodat onze aanpak jouw therapie versterkte

De metafoor van het gaspedaal en de rem werkt echt!

Wij vonden beiden de oudergesprekken erg fijn! De frequentie was prima en het waren altijd, in onze ogen eerlijke, open en oprechte gesprekken, erg fijn om te horen hoe zijn ontwikkeling verliep in de therapie

De bereikbaarheid van jouw was super, altijd via de mail een antwoord en dat zonder daar dagen op te hoeven wachten. Ook vond ik het niet moeilijk je te mailen als ik ergens mee zat, je staat open voor vragen van ouders en dat heb ik als erg prettig ervaren!

Je betrokkenheid bij ouders en openstaan voor hun vragen of gevoelens is erg fijn. Als ouder bevindt je je al in een lastig parket als je kind niet lekker in zijn vel zit, het is fijn als er dan iemand naar je luistert.

Yvonne, wij zijn heel erg blij met jou als therapeute voor onze Pim en dat je hem zo goed geholpen hebt, hij zit echt lekker in zijn vel. Op school gaat het heel goed en een hij lijkt echt een vriendje in Maik gevonden te hebben! Wat heb je als ouder nog meer te wensen…..als we ooit denken er moet weer iets gebeuren dan schakelen we zeker je hulp in, al denk ik dat Pim in korte tijd veel had mee gemaakt en dat dit hem de das heeft om gedaan.

Yvonne is een heel hartelijk persoon en als je daar voor het eerst binnenkomt voel je je al snel op je gemak. Ze neemt de tijd voor je en de rust, ze is zo rustig, hoeveel zorgen je ook maakt over je kind, Yvonne, weet zo’n rust uit te stralen dat je er zelf ook rustig van wordt. Ze legt alles heel goed uit en geeft je tips voor de toekomst, hele makkelijke simpele dingen waar je zelf niet aan denkt en die makkelijk toe te passen zijn. Mijn dochter heeft bij Yvonne rust gevonden en voelde zich veilig en vertrouwd en ik heb een heel ander kind terug gekregen!!
Bedankt! Ik hoop dat je zo door kan gaan en nog vele ouders en kinderen op deze manier mag en kan helpen.