Rouw & verlies

In de afgelopen jaren zijn er in veel cliënten op mijn pad gekomen die te maken hebben gehad met rouw. Meestal denken we bij rouw aan overlijden maar het is veel meer dan dit. Mijn ervaring en kennis zijn inmiddels op een dusdanig niveau dat dit mijn specialisme is geworden. Ik ga mij binnen Het Spelement in toenemende mate toeleggen op rouw & verlies. Ik kan iets extra’s bieden voor de kinderen én hun ouders in een zware periode. Spelen is en blijft het uitgangspunt dus dit maakt het ook erg geschikt voor hele kleintjes (3+). Tevens heb ik ook gemerkt dat het juist voor pubers een laagdrempelige manier is om meer zicht te krijgen op hun rouw en de daarbij behorende gevoelens. Want er over praten is best moeilijk….in de spelkamer lukt het wel!

Waar kan je aan denken bij rouw & verlies (spel)therapie:

  • Rouw bij overlijden: ik kan zowel de kinderen als hun ouders begeleiden in het proces vooraf aan overlijden als er na. Ik loop met ze mee, in de spelkamer en eventueel thuis, op het pad van rouw en ondersteun ze bij de rouwtaken die ze te doorlopen hebben.
  • Rouw na scheiding: rouw om het verlies van het gezin, het huis, de omgeving etc.
  • Rouw om verlies van functie: stel je voor dat je door ziekte of een ongeluk functies verliest en verder moet leven met de beperkingen die dat met zich mee brengt… levend verlies noemen we dat.