Yvonne Steenhuis

Ik ben Yvonne Steenhuis en gediplomeerd speltherapeute. Na het voltooien van de opleiding besloot ik een droom waar maken: een praktijk voor speltherapie starten! Ik wist gewoon dat ik beter tot mijn recht zou komen als ik op geheel ‘eigen-wijze’ kinderen en hun ouders ging helpen. Nu ben ik 10 jaar onderweg en ik vind het een prachtig pad.

Ik heb 15 jaar ervaring in de hulpverlening waarvan 10 jaar met kinderen die speciale zorg nodig hebben. Ik had het gevoel nèt niet dat te kunnen bieden wat kinderen het hardst nodig hebben. Dit kan ik als speltherapeute wel. Het is prachtig om een kind een plek te kunnen bieden waar het helemaal zichzelf mag zijn. Zo komt een kind bij zijn of haar kracht en kan het groeien. In speltherapie kunnen kinderen ervaren dat de kracht in henzelf ligt. Ik vind het belangrijk om een kind mee te geven dat het ‘okay’ is. Dan voelt hij of zij zich gezien en gesteund. Het kind durft vanuit dat gevoel de wereld te ontdekken.

Mijn passie is om grote en kleine mensen (weer) te laten stralen. Met kleine mensen speel ik. Voor de ouder(s) of verzorger(s) maak ik de vertaalslag van de spelkamer naar thuis. Dat kan in een gesprek of met een (familie) opstelling. Ik vertel er graag meer over!

Naast mijn werk als speltherapeut reis ik graag met mijn partner en prachtige puber dochters. Ik ben sportief en hou van buiten bezig zijn. Ik vind het heerlijk om te leren van kinderen en ik leer het beste door dingen ‘gewoon’ te doen!

Vera Ebbers

Vanaf 2008 ben ik speltherapeut en nog regelmatig word ik weer blij verrast over hoe waardevol, krachtig en betekenisvol spel en symboliek is voor kinderen én hun ouders/verzorgers.

Het helpt bijvoorbeeld om te kunnen kijken naar de moeilijke dingen die we in ons leven tegen zijn gekomen en om te kunnen ervaren hoe we plezier en kracht kunnen ervaren. Zowel cliëntgerichte speltherapie als de elementen van Theraplay die ik toepas, zijn heerlijke instrumenten om kinderen en ouders te helpen beter in hun vel te laten zitten.

Als moeder van twee zonen ervaar ik hoe kwetsbaar het is in deze tijden om opvoeder te zijn, maar ook hoe lastig het soms kan zijn om te “moeten” opgroeien.

Kom je als kind bij mij in de spelkamer (meestal 1x per week), dan laat ik je eerst zien wat daar allemaal is en daarna kies jij zelf wat je wilt doen en soms help ik je daarbij. Kinderen kunnen in de spelkamer praten of spelen over wat ze belangrijk of moeilijk vinden. Dat helpt om kinderen beter te begrijpen en om een plannetje te maken zodat het beter gaat. Het kan ook zijn dat we besluiten dat je iedere week samen met je ouder/verzorger komt. Dan gebruiken we meestal niet alle dingen in de spelkamer, maar doen we Theraplay-dingen zoals dat heet.

Ik ben benieuwd naar wie je bent/wie jullie zijn en hoop je/jullie te leren kennen in de spelkamer en op die manier te kunnen helpen.